Lions in actie voor Villa Voorschot

Check voor Villa Voorschot

De oliebollenactie, champagneactie en de Week van de Kunst 2013 brachten bij elkaar een mooi bedrag op. Vanavond kon Lions voorzitter Erik Heidemann dan ook een mooie cheque overhandigen aan voorzitter Pauline Hillen van Stichting Voorschoten. “Nu al € 5375,- maar dat bedrag gaan we nog verdubbelen”, zegt Heidemann.

In Stichting Voorschot heeft een groep ouders van kinderen met autisme en een andere beperking zich verenigd om een huis te bouwen voor hun jongvolwassen kinderen. “Ook deze kinderen willen het huis uit, leuke dingen doen met hun vrienden en zelfstandig wonen”, zegt Pauline Hillen. “Maar door hun beperking kan dat alleen als ze begeleid worden. Dat wonen realiseren we aan de Richard Wagnerlaan in Villa Voorschot. En er is enorm veel belangstelling voor, uit binnen- en buitenland. Er is nu al een lange wachtlijst voor een kamer.”

Bekendheid
De bouw is inmiddels in volle gang en volgend jaar staat het huis er. Maar dan zijn ze er nog niet want ook de inrichting moet gerealiseerd worden. “En aangepast aan de wensen en mogelijkheden. De Lions hebben vorig jaar al aangegeven ons te willen helpen en ze doen het ook nog”, grapt Pauline. “Niet alleen met geld, alhoewel we hier heel blij mee zijn, maar ook met bekendheid geven aan ons project. En dat is heel belangrijk!”

Veiling
Het geld wordt helemaal aan de tuin besteed. “Bestrating, meubelen, gehandicapte schommel, een trampoline, noem maar op. Ze hebben het nodig!”, zegt Pauline. “En we gaan nog veel meer doen”, vervolgt Erik Heidemann. “Op 14 september, tijdens het Weekend van Voorschoten, houden we een veiling. Een dienstenveiling. Iedereen mag bieden op diverse kavels als een dagje op stap met een bekende Voorschotenaar, een workshop en meer. En in november is er weer een Week van de Kunst. Alles bij elkaar hopen we een bedrag van €10.000,- op te halen.”

Donateur worden van de Stichting kan nog steeds. Kijk op http://www.stichtingvoorschot.nl/ voor meer informatie. “Dat hoeft niet altijd geld te zijn, we hebben ook vrijwilligers nodig en klussers als het gebouw straks klaar is! Kom gewoon een keertje verven!”

Het programma Kruispunt van de KRO volgt het project. Volgend jaar, als de villa klaar is, wordt een documentaire uitgezonden.

759 thoughts on “Lions in actie voor Villa Voorschot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.