Rugby clinic Lions veiling groot succes

Rugby clinic voor Villa Voorschot

De veiling die Lions Voorschoten tijdens Het Weekend van Voorschoten hield voor Stichting Voorschot, leverde een bedrag van €10.000,-. Er werd flink geboden onder andere op een rugby clinic bij DIOK in Leiden. En afgelopen zaterdag 1 november werd de clinic gehouden.

Bij een voor november uitzonderlijk heerlijk zonnetje kregen de vijftien aangemelde kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar een kennismaking met de rugbysport onder de bezielende leiding van coach Dominique Danton.

“In drie kwartier hebben ze op een leuke en speelse manier kennisgemaakt met de basisbeginselen van de sport en aan het eind konden we zelfs een wedstrijdje spelen”, vertelt Danton, docent rugby bij Clinic4Rugby en Rugby op School en daarnaast is hij coach bij de rugby club DIOK.

De Leidse rugbyclub was overigens zo genereus om haar veld ter beschikking te stellen voor deze clinic. “Voor ons was dit een prachtige manier om onze maatschappelijke betrokkenheid te laten zien”, zegt DIOK Voorzitter Cees Ahsmann.

Zowel Pauline Hillen van Stichting Voorschot als Leo Zuiddam als Voorzitter van Lions Voorschoten waren onder de indruk van hoeveel plezier de kinderen hadden tijdens de goed gegeven clinic.

Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen na afloop van de clinic met het eerste herenteam van DIOK op de foto die op deze mooie zaterdagmiddag hun wedstrijd met een overwinning hadden afgesloten.

Stichting Voorschot bouwt in Voorschoten een woon/werk-huis voor kinderen met autisme en een andere beperking. Ze kunnen daar onder begeleiding wonen. Lions Voorschoten voeren een jaar lang actie voor dit initiatief. Zo is er op dit moment de Week van de Kunst. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Voorschot en worden in zijn geheel gebruikt om de tuin in te richten.

206 thoughts on “Rugby clinic Lions veiling groot succes

Comments are closed.