Voetballen met ADO

Ado clinic voor Villa Voorschot

De kavels die tijdens Het Weekend van Voorschoten door Lions Voorschoten zijn geveild voor Stichting Voorschot, worden zo langzamerhand uitgevoerd. Vandaag was het de beurt aan de voetbal. Een kleine 90 kinderen deden enthousiast mee aan de ADO Clinic bij Voorschoten’97.

Bitterkoud was het op het veld vanmiddag maar daar hadden de kinderen geen last van. Zij genoten! Michiel Kramer, Mathias Gerht en Hector Hevel van de Haagse club waren naar de Voorschotense velden gekomen. “Dit is altijd leuk!”, zegt de boomlang Michiel Kramer die overigens als amateur bij Xerxes regelmatig tegen Voorschoten’97 heeft gevoetbald. En zag hij talenten? “Oh genoeg, eentje sprong er uit. De nummer 40!” En dat bleek Sem. “Hij voetbalde iedereen voorbij en was enorm gedreven. Dergelijke talentjes zijn altijd welkom bij ADO.”

Maar het allerbelangrijkste vindt de topscorer van de eredivisie toch wel het plezier in de sport. “Als je het leuk blijft vinden, ook als je wat ouder bent, komt dat talent vanzelf naar boven drijven. Je moet er gewoon plezier in houden.” Michiel is een jaar geleden vader geworden van een zoon. En als hij iets anders wil doen dan voetballen? “Dan moet hij dat gewoon doen. Voor mijn part gaat hij naar ballet. Als hij het maar leuk vindt!”

Na de training, de partijtjes en de limonade, mochten alle kids met de ADO-spelers op de foto en kregen ze een handtekening.

Wie er op het kavel geboden had is niet bekend. “Een stil bod”, zegt Peter Le Clerq van de Lions. “Eigenlijk was het naar SJZ Zoeterwoude gegaan voor hun E-team. Maar we hebben opgebeld en gevraagd of er Voorschoten’97 voetballertjes bij mochten komen. En dat is gelukt.”

Het geld gaat naar Stichting Voorschot dat in Voorschoten een woon-werkhuis bouwt voor kinderen met autisme en een andere beperking.

202 thoughts on “Voetballen met ADO

Comments are closed.