De Lions geven cheque van € 20.000,- aan Stichting Voorschot

Lions doneren 20.000 voor Villa Voorschot

De week van de Kunst, bubbels en oliebollen, de kop van Jut en natuurlijk de grote veiling tijdens Het Weekend van Voorschoten. Twee jaar lang hebben de Lions Voorschoten geld opgehaald voor Villa Voorschot. En zondagmiddag kon voorzitter Leo Zuiddam een cheque van € 20.000,- overhandigen aan initiatiefneemster Pauline Hillen van Stichting Voorschot.

“De grootste klapper kwam toch wel van de dienstenveiling die we in 2014 tijdens het Weekend van Voorschoten organiseerden”, zegt Leo Zuiddam. “Die alleen al bracht € 10.000,- op.” Voor dat geld is de tuin aangelegd. “Dat niet alleen maar de acties hebben ook veel extra publiciteit opgeleverd”, reageert een enthousiaste Pauline. Jarenlang heeft ze hard gewerkt aan het project: een huis voor jong volwassenen met autisme en een andere handicap. “Ook zij willen het huis uit, op zichzelf wonen en werken. Het was er niet.”

Stichting Voorschot
Pauline en andere ouders sloegen de handen ineen en begonnen met Stichting Voorschot. Doel was een woon/werk huis te bouwen voor hun inmiddels volwassen kinderen. Samen met de gemeente, Woningcorporatie De Sleutels en Zorgaanbieder ASVZ is dit nu gerealiseerd. Zondagmiddag kregen de 16 bewoners de sleutel van hun eigen huis. Een prachtige studio van 38 m2 die ze zelf mogen inrichten. Tegelijkertijd werd de Eduard Driessenhal onthuld naar de architect die het pand heeft ontworpen.

Zinvol
“Het gebouw is mooier geworden dan ik zelfs maar had durven dromen”, zegt Pauline terwijl ze de Lions rondleid. De kamers, de huiskamer, de keuken en vooral de tuin met nu al een trampoline met straks een speciale schommel voor gehandicapten en een gigantische werkruimte. “Vergis je niet. Ook deze mensen willen een zinvolle invulling van hun dag hebben. Niet alleen kunnen ze hier in het huis, de tuin en in de kas werken maar we hebben bijvoorbeeld ook afspraken met Voorschoten’97. Ook daar kunnen ze aan de slag. En dat maakt nou juist dit project zo bijzonder.”

Tweede project
Wie denkt dat Pauline nu klaar is met haar werk, heeft het mis. De actieve moeder is met een tweede Villa bezig. In Leidschendam. “Voorschot heeft enorm veel losgemaakt bij ouders. Vanuit heel Nederland kregen we aanvragen. Die konden we natuurlijk niet allemaal helpen. In Leidschendam bleek een van de ouders al heel ver te zijn maar moest op het laatste moment, door tegenwerking, opgeven. We hebben samen het project weer vlot getrokken en het gaat goed.”

Lionshanden
En ook de Lions zijn nog niet klaar met Voorschot. De tuin is weliswaar ingericht maar moet wel onderhouden worden. De komende tijd mogen de bewoners de 30 leden van de Lions gratis inhuren om het nodige onderhoud te verrichten.

207 thoughts on “De Lions geven cheque van € 20.000,- aan Stichting Voorschot

Comments are closed.