Michel wint de Peaceposterwedstrijd

PeacePoster winnaar

Michel Boldewijn van basisschool Het Kompas heeft dit jaar de mooiste Peace Poster van Voorschoten gemaakt. Vanmiddag reikte wethouder Inge Nieuwenhuizen de prijzen van de wedstrijd uit in Museum Voorschoten. Een beladen uitreiking van een vredesposter in een tijd dat ‘vrede’ voor kinderen moeilijk is te beleven.

Want ‘met elkaar de vrede beleven’ was het thema van 2015. Een wereldwijde wedstrijd in 75 landen waar 400.000 kinderen aan mee doen. “Vonden jullie het moeilijk?”, vroeg de wethouder. Aarzelend kwam het antwoord: ‘best wel’. “Dat snap ik, zeker na wat er in Parijs is gebeurd. Waarom doen mensen zoiets, vraag je je af. Dit zijn mensen die anderen bang willen maken. Voorschoten leeft met de nabestaanden mee.”

De peaceposter wedstrijd wordt al jaren door Lions Voorschoten georganiseerd. Dit jaar kwamen er 185 tekeningen van 6 scholen binnen. Voor de jury een hele taak. Uiteindelijk zijn 26 inzendingen geselecteerd voor de tentoonstelling tijdens de Week van de Kunst. Ze waren te bewonderen in Museum Voorschoten. “En ze blijven hier nog even hangen. Tot eind november”, zegt Bob Luijckx van de Lions.”

De jury heeft uit die 26 inzendingen, acht tekeningen genomineerd voor de prijzen. De inzenders kregen allemaal een oorkonde en de eerste drie ontvingen daarnaast nog toegangskaarten voor Museum De Lakenhal in Leiden en een prijs van Boekhandel De Kler.

Michel Boldewijn had de mooiste tekening volgens de jury. Zijn kleurige inzending dingt binnenkort in de regionale wedstrijd mee. De winnaar daarvan gaat naar de landelijke wedstrijd en als die ook nog gewonnen wordt, staat er zelfs een reisje naar New York op het spel als de prijs voor de hele wereld wordt uitgereikt.

Terug naar de Voorschotense prijsuitreiking: op nummer 4 maar liefst vijf inzendingen: Milou Turksema van de Emmaus, Lynouk van Veen van De Vos Multatulilaan, Mehret Westhoek van Het Kompas, Eline de Regt van De Vink en Sterre van Oosterhout van De Vos Multatulilaan.

Op nummer drie eindigde Youssra Farhane van De Vink, de tweede prijs ging naar Barbara Elbers, ook van De Vink en Michel won de eerste prijs. Een beetje beduusd nam hij zijn prijs in ontvangst. En nu is het afwachten hoe zijn kunstwerk het in de regio doet.

201 thoughts on “Michel wint de Peaceposterwedstrijd

Comments are closed.