Atelier Kreanneke heeft de mooiste eend

ViD-Prijzen

Atelier Kreanneke is de winnaar van de Very Important Duck VID wedstrijd. Tweede is de eend van Restaurant Allemansgeest en de FarmFair eend werd derde.

‘Natuurtalent’ zoals de winnende eend was gedoopt, is een combinatie van bloemen, veren en groen. “Dit is met veel gevoel gemaakt en er is ontzettend veel werk in gaan zitten”, was de jury van mening. “Je kunt duidelijk de inspiratie van het bloemencorso bollenstreek zien en tegelijkertijd de relatie met de natuurspeeltuin, het doel waarvoor de Lions geld ophaalt.” De eend kreeg 39 punten.

De kokseend van Restaurant Allemansgeest scoorde ook hoog. Met 34 punten werd het restaurant tweede. “Heel goed gemaakt met leuke kleuren en koks-expressie”, aldus de jury. “De associatie met het restaurant is goed gevonden.”

Met maar één punt verschil kwam de FarmFair op de derde plaats. De eend met koeien en paarden op de rug, tussen het stro oogstte bewondering. “Ook hier is weer met veel gevoel gewerkt. Het is een prachtige presentatie van de activiteiten van de FarmFair en het ziet er heel leuk uit.”

Een eervolle vermelding was voor de eend van Het Wapen van Voorschoten: de Disco-eend met draaiende discobal. “Origineel”, vond de jury. “De beweging trekt veel aandacht maar de tekening is ook subtiel.

Atelier Kreanneke wint een magnum champagne en is uitgenodigd bij de uitreiking van de cheque. Ook de nummers 2 en 3 kregen champagne.

Alle gepimpte eendjes zijn overigens nog tot en met woensdag 4 mei te bekijken in de etalage van Museum Voorschoten.

208 thoughts on “Atelier Kreanneke heeft de mooiste eend

Comments are closed.