Lionsclub Voorschoten trapt Douw Egberts koffiepuntenactie 2017 voor Voedselbank af.

DE-punten voor de Voedselbank Voorschoten

Voor de vijfde keer zullen de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden weer bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op.
Ondanks dat de economie weer goed aantrekt leeft in Nederland nog ruim één miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de plaatselijke Voedselbank. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. “En als je voor € 40,- in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”.

Februari actie maand
Gedurende de gehele maand februari zal deze grootste inzamelingsactie plaatsvinden. De koffiepunten worden ingeleverd bij Douwe Egberts die de actie wederom ondersteunt en het eindresultaat met 15% zal verhogen.

Landelijk maar lokaal
Meer dan 7.500 vrijwilligers van Lionsclubs en 55 voedselbanken dragen zorg voor de inzameling bij meer dan 1.000 inleverpunten in het gehele land.

Inleverpunten DE punten:
Vanaf 1 februari zullen in de gemeente inzamelingsdozen staan op de volgende adressen: Jumbo Roemer Noord-Hofland, Planciusplantsoen 25, Albert Heyn, Schoolstraat , Bibliotheek Wijngaardenlaan 4 en Van Wees Herenmode Schoolstraat 54.