Lionsclub trapt DE koffiepuntenactie voor Voedselbank af.

Voor de zesde keer zullen de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden weer bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op, waarvan 370 pakken voor de Voedselbank specifiek in Voorschoten.

Ondanks dat de economie weer goed aantrekt leeft in Nederland nog ruim één miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de plaatselijke Voedselbank. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.  “En als je voor € 40,- in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”.

 

December actie maand

Gedurende de maand december zal wederom deze  inzamelingsactie plaatsvinden. De koffiepunten worden ingeleverd bij Douwe Egberts die de actie wederom ondersteunt en het eindresultaat met 15% zal verhogen.

 

Landelijk maar lokaal

Meer dan 7.500 vrijwilligers van Lionsclubs en 55 voedselbanken dragen zorg voor de inzameling bij meer dan 1.000 inleverpunten in het gehele land.

 

Inleverpunten DE punten:

Vanaf 7 december  zullen in de gemeente inzamelingsdozen staan op de volgende adressen: Van Wees Herenmode  Schoolstraat 54 en Kwadraat Makelaardij, Schoolstraat 129

 

Inleveren punten bij stand Lions Oliebollenverkoop

Gedurende de laatste kalenderdagen van het jaar verkopen de Lions wederom weer oliebollen en appelflappen vanuit hun bekende kraam in de Schoolstraat (t.o. HEMA) waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat.  Tijdens deze dagen kunt u de opgespaarde punten ook hier in leveren.