Wethouder opent Peace Poster wedstrijd

Wethouder Nanning Mol heeft zaterdag 10 november de PeacePoster tentoonstelling 2018 in Museum Voorschoten geopend. Tijdens de opening was de wethouder nieuwsgierig naar een aantal tekeningen in het bijzonder. Zo ook een poster met ananassen. Samen met de kunstenares werd besloten dat ananassen vanaf heden ook tot de vredes symbolen van Voorschoten behoren.

PeacePosters
Tijdens de Week van de Kunst krijgen ook de genomineerde Peace Posters weer een plaats in Museum Voorschoten. Kinderen uit groep 8 van de Voorschotense basisscholen worden al tekenend gestimuleerd om na te denken over vrede. Tijdens de Week van de Kunst zijn de genomineerde posters in Museum Voorschoten te bezichtigen. De winnaar en de prijsuitreiking wordt vervolgens in het museum feestelijk gepresenteerd. De winnaar mag naar de landelijke finale en wie daar wint, mag zelfs naar New York voor de wereldfinale. Al vanaf 1988 wordt wereldwijd deze Vredesposterwedstrijd georganiseerd door de Lions. Er zijn elk jaar zo’n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen.

Opening Lions Peace Poster tentoonstelling door Nanning Mol (loco burgermeester Voorschoten)
voor iedereen en zeker voor alle leerlingen (groot)ouders van groep 8 op zaterdag 10 november 2018 om 16.00 uur in Museum Voorschoten

Prijsuitreiking 10 beste posters
Zondag 18 november om 14.00 uur is de prijsuitreiking wederom in het Museum.