Dagmar van der Zalm met haar PeacePoster bij beste 6 van Nederland

PEACE POSTER CONTEST 2018 ‘AARDIG ZIJN HELPT’

Juryrapport
De jury motiveert haar keuze als volgt: “De oneindigheid van de steiger en de rij kinderen van diverse pluimage die hand in hand zitten, verbeelden het thema ‘Aardig Zijn Helpt’ bijzonder goed. De verstilling van de ondergaande zon draagt bij aan de sfeer van deze poster. De rust en goede verhouding van de verschillende vlakken en het strak uitgevoerde tekenwerk ondersteunen de zeggingskracht van de tekening als poster. De keuze voor oneindigheid bij het thema ‘Aardig Zijn Helpt’ getuigt van buitengewone originaliteit. De compositie is sterk door de contrasterende kleurvlakken en krachtige visuele elementen, goed gepositioneerd in de vlakverdeling. De verschillende gebruikte technieken – verf, viltstift, potlood, glitterstift – resulteren in een beeld van verrassend levendig water.”

Dagmar winnaar van Voorschoten en van Zuid-Holland
Woensdag 14 november werd de gelukkige winnaar op school verrast door Lions Districtsgouverneur Frank Marcus, districtscommissaris Peace Poster Contest Bas Kreijger, president Lionsclub
Voorschoten Erwin Lunshof en PeacePoster coördinator Nadeem Awwad. Ook de lokale pers was vertegenwoordigd – met dank aan de Voorschotense Krant voor bovenstaande foto.

Dagmar van der Zalm is 11 jaar en leerling van de protestantschristelijke basisschool Gevers Deynoot te Voorschoten. Zij deed, net als de meeste groep 8-ers uit Voorschoten, mee aan de PeacePoster wedstrijd. De poster van Dagmar zal worden ingezonden voor de landelijke kandidatuur. Een landelijke jury kiest uit 6 inzendingen (per district één inzending) de beste poster. En Dagmar is ook de beste tekenaar van Nederland. Haar tekening wordt naar de US toegestuurd en dingt onze Voorschotense mee naar de beste PeacePoster van de wereld.

De beste 25 PeacePosters te zien Museum Voorschoten
Zondag 18 november worden de beste 10 deelnemers nog eens in het zonnetje gezet om 14.00 uur in Museum Voorschoten. Bent u nieuwsgierig naar de beste 25 PeacePosters uit Voorschoten. Kom dan tijdens de openingstijden naar Museum Voorschoten. Daar hangen de posters tot en met 25 november.

Vlnr: Erwin Lunshof, Bas Kreijger, Dagmar van der Zalm en Frank Marcus. Foto: LionsVoorschoten.

Vlnr: Erwin Lunshof, Bas Kreijger, Dagmar van der Zalm en Frank Marcus. Foto: LionsVoorschoten.

Andere Lions clubs die meededen aan de PeacePoster wedstrijd
In het district 110 AZ deden dit jaar de volgende Lionsclubs mee: Alphen a/d Rijn, Alphen Rhijnhart, Den Haag 1, Den Haag Centrum, Den Haag Pleiades, Leiden Lugdunum Dualis, Leiden-Oude Rijn, Nootdorp-Pijnacker, Rijnwoude, Rijswijk, Voorburg, Voorburg Prinses Marianne, Voorschoten, Wassenaar de Pauw, Westland, Westland de Glazen Stad, Woerden en Zoetermeer Soetermare. Deze clubs zorgden voor een deelname van ongeveer 3100 kinderen uit 116 groepen/klassen van 62 scholen.