Peace Poster wedstrijd kent alleen winnaars

De 25 winnaars zijn: (1) Dagmar, (2) Sophie, (3) Isabel Sophie, Sam, Wies, Luna, Fenna, Robin, Fieke, Rozemarijn, Rik, Sarah, Sophie, Daneque, Sil, Noah, Kas, Didi, Chloe, Paige, Lynn, Charlotte, Sanne, Luna en Ira.

Uitreiking
Zondagmiddag reikte, de voorzitter van de Lions Voorschoten, Erwin Lunshof de prijzen uit in Museum Voorschoten.
Al vanaf 1988 wordt wereldwijd de Vredesposterwedstrijd georganiseerd door de Lions. Een project waarin schoolkinderen in de leeftijd van 11 – 13 jaar gestimuleerd worden om na te denken over vrede. Dit jaar was het thema “aardig zijn helpt”. Inmiddels zijn er elk jaar zo’n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen.

Juryrapport
De jury, bestaande uit Nadeem Awwad, Erwin Lunshof, Marlies Rietkerk, Bob Luijkx en Eric Kellner had er een hele kluif aan. Zij kozen uit ruim 230 posters de beste 25, die in het Museum worden tentoongesteld. Op nummer drie eindigde Isabel Sophie Donners, Sophie Kortekaas werd nummer twee maar de poster van Dagmar van der Zalm van de Gevers Deynoot school werd als beste beoordeeld door de jury die onder de indruk was van haar verhaal en het kleurgebruik. “De oneindigheid van de steiger en de rij kinderen van diverse pluimage die hand in hand zitten, verbeelden het thema ‘Aardig Zijn Helpt’ bijzonder goed.”, vertelt jury voorzitter Nadeem Awaad.

Landelijke finale
Afgelopen woensdag was Dagmar al verrast op school. Zij had namelijk ook gewonnen in het district Zuid-Holland. Een landelijke jury kiest uit 6 inzendingen de beste poster. De poster van Dagmar is op 24 november ook als beste beoordeeld door de Nederlandse jury. Haar poster wordt nu opgestuurd naar de US, waar ze meedingt naar de mooiste Peace Poster van de wereld.