Lions ondersteunen dit jaar met uw hulp de Voedselbank

Door COVID-19 is het afgelopen jaar is voor iedereen bijzonder geweest. Voor velen zijn COVID-19 en/of die maatregelen ook echt ingrijpend geweest. Zeker voor mensen die toch al moeite hadden zich staande te houden in onze veeleisende maatschappij. De vraag naar ondersteuning vanuit de voedselbanken is toegenomen, terwijl het aanbod is verminderd. De Lions Voorschoten willen samen met u proberen daar toch enige verlichting in te brengen en gaan, zoals elk jaar, weer oliebollen en appelbeignets verkopen.

Door de deze week afgekondigde stringente maatregelen kunnen we dit jaar helaas GEEN kraampje op onze gebruikelijke plek bij de HEMA inrichten. De verkoop zal dit jaar alleen via de website www.lionsvoorschoten.org geschieden. U kunt daar voor het goede doel de lekkerste oliebollen en appelbeignets van Voorschoten (weer gebakken door bakkerij Verhoog) bestellen. Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 29 december 12.00 (in de middag). De bestellingen worden op 30 en 31 december bij u thuis bezorgd.
Daarnaast verzamelen we voor de 9e keer Douwe Egberts koffiepuntenactie voor Voedselbank Voorschoten.

Nu de bekende inleverpunten gesloten zijn, kunt u uw punten deponeren in de brievenbus van Kwadraat makelaardij op de Schoolstraat 129.
Uiteraard kunt u uw DE-punten ook meegeven aan de Lions als u appelbeignets of oliebollen online besteld.

Voor de negende keer zullen de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden weer bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele Voedselbank in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op. Vorige jaar waren de ingezamelde punten alleen al goed voor meer dan 300 pakken voor de Voedselbank in Voorschoten.

In Nederland leven nog ruim één miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de plaatselijke Voedselbank. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. “En als je voor € 40,- in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”.

December actie maand
Gedurende de maand december zal deze grootste inzamelingsactie plaatsvinden. De koffiepunten worden ingeleverd bij Douwe Egberts die de actie wederom ondersteunt en het eindresultaat met 15% zal verhogen.

Landelijk maar lokaal
Meer dan 7.500 vrijwilligers van Lionsclubs en 55 voedselbanken dragen zorg voor de inzameling bij meer dan 1.000 inleverpunten in het gehele land.