Oudere projecten

De projecten die wij uitvoeren hebben bij voorkeur een lokaal karakter. De doelen die we met onze activiteiten steunen hebben veelal betrekking op de jeugd van Voorschoten. De laatste jaren hebben we een verschuiving gemaakt naar duurzaamheid binnen Voorschoten. Dat is het thema dat de komende jaren als rode draad door onze activiteiten loopt. 

Hieronder enkele voorbeelden van projecten in de afgelopen Jaren hebben uitgevoerd en ondersteund.

PÉTANQUEVERENIGING DE SIX PRÊT 

Onder de banen van de jeu de boules vereniging is een waterbuffersysteem gerealiseerd dat gesponsord is door de Lionsclub Voorschoten. De drains in de baan zijn aangesloten op grote, in de bodem ingegraven infiltratiekratten. Deze kratten slaan, na hevige regenval, het regenwater op in de bodem en geven dat vervolgens af op het moment dat de omliggende bodem weer droger wordt. In de kratten kan bijna 2,5 kubieke meter water worden opgeslagen, waarmee het tevens mogelijk was om de drains van de banen los te koppelen van het riool. 

LEIF ERIKSON

Scoutinggroep Leif Erikson en Lionsclub Voorschoten hebben zich ingezet om de energievoorziening van het clubgebouw te vergroenen. Alle fundraising activiteiten van de Lions en Leif Erikson waren erop gericht om het dak van het clubgebouw vol te leggen met zonnepanelen. Hierdoor hebben de kosten voor de scouting afgenomen en dragen we met elkaar bij aan een schoner Voorschoten en leefbaardere wereld.

ST. LEERGELD

Steeds meer kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun vriendjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. De Lions steunden stichting Leergeld en wil alle kinderen kunnen laten meedoen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

NATUURSPEELTUIN

De Stichting Natuurspeeltuin Voorschoten realiseerde een duurzaam en natuurlijk speelterrein, waar kinderen in direct contact staan met de natuur en zij onbeperkt en in een veilige omgeving kunnen buitenspelen. In 2016 stonden alle Lions activiteiten in teken voor de realisatie van de Natuurspeeltuin in Voorschoten. Naast het uitvoeren van de haalbaarheidsstudie en het organiseren van een terrein met de gemeente Voorschoten is er ook een cheque van € 9.000 overhandigd om de eerste stappen te kunnen zetten.

VILLA VOORSCHOT

Stichting Villa Voorschot realiseerde een woon-werkomgeving voor jongvolwassenen met autisme en een andere beperking. Hier kunnen zij, onder begeleiding, zelfstandig wonen. In 2015 is het pand opgeleverd. De Lions hebben voor de inrichting van de tuin gezorgd, door in totaal € 20.000 in te zamelen. Naast meubels zijn er ook een gehandicaptenschommel en een trampoline aangeschaft.

VILLA JOEP

Villa Joep mocht een cheque van de Lionsclub Voorschoten in ontvangst nemen met daarop het mooie bedrag van € 7.219,21. De Lionsclub heeft dit geld opgehaald met verschillende acties. Zo is geld opgehaald met de jaarlijkse oliebollenverkoop op 30 en 31 december en hebben de Lions 

THEEHUIS JANSLAND

De Lions hebben geholpen met hand- en spandiensten, zoals schilderactiviteiten en het schoonmaken van meubels. Vele handen maken licht werk. Daarnaast heeft de Lionsclub tijdens een Kerstfair kerststolletjes verkocht en was de opbrengst van de oliebollenactie aan het einde van het jaar voor Jansland. In februari 2012 hebben we een cheque met het prachtige bedrag van € 2750,- in het theehuis overhandigd.

BASISSCHOOL DE VINK

Met de actie ‘Noord-Hofland schoon’ wilde de school niet alleen de kinderen bewust maken van zwerfvuil maar ook geld ophalen voor de aanschaf van de nieuwe leermethoden ‘Leefstijl’. Samen met de Lions Voorschoten, die de methode ondersteunt, is de actie georganiseerd. Leerlingen van de Vink bedachten al snel de slogan: ‘wat je niet weet, pak je niet beet’.

Scouting MAURITSGROEP

Dankzij een gift van de Lionsclub Voorschoten konden de scouts van de Mauritsgroep in nieuwe uniformen naar hun jaarlijkse zomerkamp. De Mauritsgroep is een scoutinggroep voor gehandicapte jeugd. De leiding van de scouts was heel blij met de nieuwe uniformen:“Wij gaan binnenkort op zomerkamp naar Maarn. Vorig jaar hebben wij van de Lions een grote tent gekregen en dit jaar in nieuw tenue.”