Over ons

De Lions zijn een groep van 30 betrokken Voorschotenaren die belangeloos en met een praktische insteek een zinvolle, nuttige bijdrage leveren aan het dorp waar we wonen en leven. We zijn geen belangenclub. We zien de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd en willen daar op lokaal niveau mee aan de slag. We gebruiken ieders unieke kwaliteiten om iets tastbaars te creëren dat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving

In het verleden is, mede door inspanning van de Lions, een natuurspeeltuin in Voorschoten opgericht, is er wateropvang bij de jeu de boulesvereniging Six-Prêt gekomen, zijn er zonnepanelen op het clubhuis van scoutinggroep Leif Erikson gelegd en kwam er een insectenhotel bij de Fortgens basisschool.

Recent hebben we besloten dat we samen met andere Voorschotenaren een voedselbos in ons dorp willen creëren. Waar eerst een grasveld was, willen we veel verschillende bomen, planten en stuiken laten groeien waarvan je kunt eten. Denk aan walnoten, tamme kastanjes, hazelnoten, kersen, bessen en frambozen maar ook minder bekende soorten. Een voedselbos is een ecosysteem op zichzelf, het moet een plek zijn waar planten, dieren en mensen zich thuis voelen en waar iedereen in elke seizoen de vruchten van kan plukken. Het voedselbos brengt de natuur weer dichter bij de mensen en kan het bewustzijn over het belang van natuur vergroten. Bij kinderen maar ook bij volwassenen.

Zoiets is er nog niet, en zo’n groot project realiseren heeft heel wat voeten in de aarde. We  overleggen intensief over de realisatie van het project. Daarbij heeft ieder een eigen verantwoordelijkheid, of het nu gaat om het uitschrijven van de plannen, het creëren van draagvlak, verkrijgen van vergunningen, het werven van sponsors, of het opstellen van een begroting. Met deze projecten willen invulling geven aan onze doelen die we op lokaal niveau realiseren. We werken daarbij zoveel mogelijk samen met anderen.

De Lionsclub Voorschoten is in 1967 opgericht en is aangesloten bij de wereldwijde organisatie Lions International. Maar we zijn autonoom en maken onze eigen keuzes in hoe wij inhoud willen geven aan de algemene Lions doelstellingen. We doen dat op een zodanige manier dat we daar ook met elkaar plezier en gezelligheid aan beleven.

Wil je meer informatie? 
Neem gerust contact met ons op: bestuur@lionsvoorschoten.org

Wil je meer weten over Lionsclubs in Nederland?
Kijk dan eens op:/https://lions.nl/