Over ons

De Lions Voorschoten zijn onderdeel van de wereldwijde Lions Clubs International bestaande uit ongeveer 49.000 clubs met meer dan 1,4 miljoen leden. Lionsclubs vind je in bijna alle landen. De kern van de organisatie is om lokaal een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Daarbij kunnen de clubs, waar nodig, terugvallen op een breed scala van internationaal ontwikkelde programma’s. De kracht van de organisatie zit in de lokale betekenis van de clubs. In Nederland bestaan ongeveer 400 clubs met in totaal 10.000 leden.

Een lange tijd hebben de Lions Voorschoten door middel van fundraisings acties. maatschappelijke projecten ondersteund. Bekende acties zijn o.a. geweest de Week van de Kunst, Eendjes Race en Oliebollenverkoop. Met de opbrengsten ondersteunden we o.a. de Natuurspeeltuin, infiltratiekratten voor een jeu-de-boule baan, zonnepanelen voor een clubhuis.

Een paar jaar geleden hebben we besloten om onze koers te wijzigen. We zien de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd en willen daar op lokaal niveau mee aan de slag. In plaats van fundraising ten behoeve van projecten van anderen kiezen we nu voor het eigen projecten die we zelf plannen en uitvoeren. We richten ons daarbij op meerjarige lokale doelen die een maatschappelijke waarde opleveren. We zoeken daarbij zoveel mogelijk naar samenwerking met derden op lokaal niveau. We vergroten daarmee de impact die we hebben

De club bestaat uit circa 25 leden en 5 senior leden (75+). Bij het opstellen en uitvoeren van onze projecten hebben allen een taak die past bij de kennis en kunde van de leden. Daarbij heeft ieder een eigen verantwoordelijkheid, of het nu gaat om het uitschrijven van de plannen, het creëren van draagvlak, verkrijgen van vergunningen, het werven van sponsors, of het opstellen van een begroting. We hebben nog een paar vacatures en verwachten dat ook die komende jaren we nieuwe leden goed kunnen gebruiken. Kijk onder de tab “Lid worden” of klik hier. .

Maar het zijn niet alleen de projecten die de bindende factor in onze club zijn. Regelmatig doen we zo als dat heet “leuke dingen” met elkaar. Denk daarbij aan wandelingen, bedrijfsbezoeken, een jaardag en onze periodieke etentjes. De sociale cohesie in de club vinden we erg belangrijk en het combineren van nuttige zaken (projecten) met leuke dingen geeft ons veel voldoening,

Wil je meer informatie? 
Neem gerust contact met ons op: info@lionsvoorschoten.org

Wil je meer weten over Lionsclubs in Nederland?
Kijk dan eens op https://lions.nl